Magyarország kész megosztani tapasztalatait az elektromobilitás elterjedését támogató intézkedésekről, legyen szó az ösztönző szabályozási környezetről vagy épp a közösségi közlekedésben használt elektromos autóbuszflottáról - ezt Varga Mihály jelentette ki, miután hivatalában fogadta Martina Dalic horvát miniszterelnök-helyettest.

A csütörtökön megrendezett 2. Regionális Digitális Csúcstalálkozó alkalmából tartott megbeszélésen a felek megállapodtak abban, hogy Magyarország és Horvátország a jövőben bővíti az együttműködést az elektromobilitás terén, egyúttal megvizsgálják az elektromobilitási stratégiák összehangolásának lehetőségét.

A horvát miniszterelnök-helyettes az egyeztetésen kifejtette, vizsgálják, Horvátország miként tudna csatlakozni ahhoz a regionális sartup együttműködéshez, amelyet Magyarország kezdeményezésére még az első Regionális Digitális Csúcstalálkozó alkalmával írtak alá a V4-es országok, és amelyhez azóta már Szlovéniai is csatlakozott.

Varga Mihály megbeszélést folytatott Mariya Gabriel digitális gazdaságért és társadalomért felelős uniós biztossal is, akivel egyetértettek abban, hogy a digitalizációnak hangsúlyosabb szerepet kellene kapnia az uniós fejlesztéspolitikában. Az uniós biztos üdvözölte a digitalizáció és az elektromobilitás elterjesztéséért tett magyar lépéseket.