Smart Urban Platform

Az okos-város megoldások kulcsa az átjárható, nyílt adatplatformok létrehozása, amelyek a városok működésének információit egységes szerkezetben kezelik. Ilyen platform kialakítására jött létre az EU Open Urban Platform  kezdeményezése, amihez számos város, nagy- és kisvállalat, akadémiai kutatóintézet és civil szervezet is csatlakozott. 

A demonstráció bemutatja egy ilyen adatplatform konstrukcióját és éles működését egy németországi város napi életének monitorozásával.

5G bemutató

Az 5. generációs mobilhálózatok kiépülése az IoT kiteljesedésének kulcsa. Nem csak a korábban elképzelhetetlen sávszélesség, a végpontok számának robbanásszerű növekedése, hanem a késleltetési idők csökkenése is döntő jelentőségű. Ez utóbbi a kulcs az olyan alkalmazásokhoz, mint az autonóm járművek vagy a távsebészet.

Az ERICSSON bemutatója az 5G alkalmazási lehetőségeit illusztrálja virtuális valóságban történő manipulációk demonstrációjával. 

Okos-villanyoszlop

Az okos-megoldások terjedésének kulcsa a meglévő infrastruktúra minél többcélú „újrahasznosítása”. A városokban logikus a közvilágítási infrastruktúra sokoldalú kihasználása. Erre a célra komoly erőfeszítések, szabványosítási lépések is történtek.

A bemutatott okos-villanyoszlop nemcsak energiatakarékos közvilágítást és elektromos járműtöltést, hanem autonóm járművek navigációját segítő eszközöket, biztonságtechnikai berendezéseket, internet-hozzáférést és számos egyéb szolgáltatást nyújt.

Okos-város demonstráció

Nem könnyű elmagyarázni, hogy mi az okos-város paradigma. Szoftver? Városépítészet? Gazdálkodás? Egészségügyi ellátás vagy közlekedés? Vagy minden?

A világító-tabló sematikus megjelenítése egy okos-város funkcióinak, figyelemfelhívó, a konferencia célját is megragadó módon.

VANDA

VANDA egy digitális üzleti asszisztens, aki képes mind telefonos, mind chat alapú csatornákon párbeszédet folytatni az ügyféllel üzleti problémák megoldása érdekében. VANDA segítségével automatizálhatók különféle üzleti folyamatok beszédben vagy írásban folytatott párbeszédek felhasználásával: 

További információ: http://www.t-systems.hu/vanda

Evopro töltő

Minden elektromos autó hálózati töltésére megoldást kínáló rendszer középtávú és hosszú idejű parkolás közben.

SMART kommunikációs funkciók a töltő mellé:

webes elérhetőség és üzemeltetés az üzemeltetők számára

valós fogyasztásmérés

RFID (mágneskártya) azonosítás

SMS alapú töltéskezelés (aktiválás)

 CTRL (a T-Systems Security Operations Centere)

A C T R L központban a hét minden napján, a nap 24 órájában magasan képzett, speciális szaktudással rendelkező IT-biztonsági szakemberek valós időben felügyelik ügyfeleink rendszereit. Ennek köszönhetően képesek rövid idő alatt kivizsgálni a rendszerben mutatkozó anomáliákat, reagálni a riasztásokra, felismerni a támadásokat. A potenciális veszteségek csökkentésének leghatékonyabb módja, ha az incidensek észlelése, validálása és a válaszlépések között a lehető legrövidebb idő telik el. Komolyabb incidens esetén a krízismenedzsmentben is segítséget nyújtunk. 

Noha a szolgáltatási modellünkben az elemzett logesemények ügyfeleink rendszereiben maradnak, nagy gondot fordítottunk arra, hogy a C T R L központ informatikai rendszere biztonságilag speciálisan kialakított, a T-Systems hálózatától logikailag-fizikailag független, auditképes rendszer legyen.

Qlik + Big Data bemutató 

Ipari adatok vizualizációja és Big Data alapú elemzése

OIT + Cloudberry

Gyártás optimalizálási rendszer

KUKA LBR iiwa intelligens segítség jövőbe mutató gyártási koncepciókhoz

Az LBR iiwa, az érzékeny szerelési munkákhoz való könnyűépítésű robotunk segítségével eltűnnek a munkatérből a védőkerítések és szabaddá teszik az utat az ember és robot közötti együttműködéshez.

Az automatizálás jövőjében az ember és a robot között közös munka folyik, akik tökéletesen kiegészítik egymást. Az LBR iiwa mozgásfolyamata közelít az emberi karéhoz, a biztonságos együttműködést elősegíti a robot lágy, könnyűszerkezetes formája, amelynek borítása titán és alumínium. Az LBR iiwa robot az emberi kar minél valósághűbb leképezésére hét különálló tengellyel rendelkezik, és tökéletesen lehet alkalmazni a hely, az idő és az impedancia szabályozásával. 

Segítségével új korszak kezdődik az ipari szenzitív robotikában, amely az újfajta, jövőbiztos gyártási folyamatok alapköve. Ember és robot először tud szoros együttműködésben rendkívül érzékeny feladatokat megoldani, ezáltal új munkaterületek jönnek létre, és szabad út a nagyobb gazdaságosság és legnagyobb hatékonyság felé. 

Bosch Rexroth Ipar 4.0.

A Bosch Rexroth és a Bosch csoport a kezdetektől az úgynevezett negyedik ipari forradalom élén jár. A vállalatcsoport azonban nemcsak fejleszti, hanem gyáraiban alkalmazza is a koncepciót és az ezzel kapcsolatos új megoldásokat. 

Ismerje meg a Bosch Rexroth és a Bosch csoport Ipar 4.0 megoldásait az mMS 4.0 miniatűr gyártómű segítségével, melynek segítségével bemutatásra kerül például a termékvezérelt gyártás, a magasszintű programnyelveken történő PLC programozásban rejlő lehetőségek, a valós idejű adatgyűjtés, adatelemzés és adat vizualizáció nyújtotta előnyök, a távoli elérés és diagnosztika funkciók. Ezen felül kiállításra kerül egy kollaboratív APAS robot, mely képes az emberrel történő együttműködésre, hiszen szenzorokkal borított felületének köszönhetően nincs szükség a cellában történő elkülönítésére.

 A DENSO HSR 4 tengelyes robot 

Tartósan gyors sebesség. Magas teljesítmény még a folyamatos működés során is hosszú ideig.Összekötő szerkezet és szervo vezérlés. A fejlett kapcsolódási forma biztosítja a rendkívül hatékony rezgéscsillapítást. Erős kialakítás Minden kar elemnek különleges gyártási folyamata van a maximális merevség biztosítására.

DENSO Robotics & Industry 4.0/IoT – “DENIoT Project”

Az optimális ipari automatizálás jövője a hatékony, biztonságos és megbízható Industry 4.0 / IoT alkalmazásokban rejlik. Az úgynevezett intelligens gyárakban minden sikeres Industry 4.0 / IoT megoldás kulcsa egyszerű, gyors és rendkívül felhasználóbarát interakció a rendszer minden részegysége között: a felhasználóknak képesnek kell lenniük a folyamatok bármikor, bárhonnan történő felügyeletére és ellenőrzésére és annyi különböző eszközzel, amennyit csak akarnak. Az ilyen alkalmazások megkönnyítésére szolgáló központi eszközök a felhőalapú szolgáltatások, amelyek a tényleges automatizálási alkalmazás és a felhasználói vezérlés platformjaként működnek.

Festo

Milyen változások várhatók az iparban?

A válasz erre a kérdésre az emberek, gépek és adatok közötti interakció új módjaiban rejlik. Az Ipar 4.0 összekapcsolja a termelés valós világát az információs és kommunikációs technológia virtuális világával, így a digitális világ kiegészíti és optimalizálja a hagyományos ipari folyamatokat. Ez teremt alapot az egyes termékek magas színvonalú sorozatgyártásához.

A kiber-fizikai eszközünkkel az érdeklődők megismerkedhetnek többek között a következő fogalmakkal: MES4 termelésirányítási rendszer, mobil MES, RFID munkadarab azonosítás, HMI ember-gép interfész, OPC-UA, plug & produce, CPS.

A Hálózatos tanulás részeként Tec2Screen termékünk újra definiálja a tanulást a virtuális és a valós világ tökéletes integrálásával. Egyesíti magában a hagyományos oktatási módszereket, például a frontális és a gyakorlatközpontú tanítást, az önálló tanulást, továbbá a szoftver és hardver közvetlen együttműködésével elmossa az elmélet és gyakorlat közötti határokat. Ezáltal könnyű és interaktív tanulást tesz lehetővé. A hálózatos tanulás egy új oktatási forma az I4.0 beköszöntével.

Siemens

A Siemens PLM Software a világ élenjáró termék-életciklus-menedzsment (PLM) és gyártási művelet menedzsment (MOM) szoftveres megoldások szállítója. Segítünk a gyártóknak megvalósítani az innovációt  a”Digital Enterprise” platformunkkal úgy, hogy optimalizáljuk a folyamataikat a tervezéstől és fejlesztéstől a gyártásig, termelésig és támogatásig. 

A Siemens PLM Software az egyedi iparágak igényeire szabott megoldásokat szállít. A legfontosabb iparági követelmények ismeretében szerzett több éves tapasztalat alapján ezek a megoldások segítenek a vállalatoknak gyorsan felismerni termékeik és folyamataik értékét. 

A Siemens PLM Software olyan megoldásai – mint a Solid Edge szoftvereszköz portfólió, az NX integrált terméktervezési szoftver vagy a Technomatrix, amely a digitális gyártási megoldások átfogó portfoliója – segítenek az innováció megvalósításában.

A digitális iker az üzemek és a gépek digitalizációjának megtestesítője - egy valódi gép vagy rendszer virtuális másolata. Ez az iker egyre inkább bizonyítja, hogy valóban képes segíteni az optimális géptervezés, a hatékony üzembe helyezés, a rövid átállási idők és a zavartalan működés megvalósításában. A Siemens úttörő szerepet tölt be abban, hogy a PLM segítségével ilyen megoldásokat kínál partnereinek.

További kiállítók:

  • Autóipari Próbapálya Zala Kft.
  • Ericsson
  • Evopro
  • IFKA Ginop 1.1.3 Ipar 4.0 kiemelt projekt
  • Varinex Zrt.